FAQ

1. På vilket sätt skiljer sig Livspusselträning från annan träning?

Livspusselträning är ett strukturerat dynamiskt program för hemmaträning.
Vårt koncept är varierad träning med övningar som kan utföras var som helst utan utrustning. Istället för att träna samma rörelse i en maskin på ett gym, får du varje dag en ny serie övningar hemma med bara din egen kropp som redskap. Du tränar när och hur ofta du vill.
Vår tanke är träning för livet där du i ett rullande schema ställs inför nya utmaningar varje dag. Dagens träningsprogram presenteras alltid i minst två varianter för att alla skall kunna vara med.
Hoppa på tåget när du vill och kliv av när det passar, eller stanna kvar på den långa resan – du bestämmer.

2. Vad behöver jag för utrustning för att komma igång?

Med Livspusselträning behöver du ingen specialutrustning. En stol eller annat upphöjt föremål kan vara bra, annars behövs bara dig själv. Tillgång till Patreon behövs, då dagens workout postas där.

3. Varför måste jag betala för Livspusselträning?

Livspusselträning är ett program som ständigt förändras och utvecklas vilket kräver kontinuerligt arbete.
Du betalar en summa du själv väljer via Patreon för att ta del av programmet, träningstips och kostsnack. Man kan bidra varje månad eller med en engångssumma då och då!
Du är med bara så länge du vill, och du kan själv välja hur mycket du betalar!

4. Om jag vill säga upp Patreon, hur gör jag då?

Gå in på Patreon och följ deras anvisningar för att avsluta dina betalningar.

5. Är det inte mer effektivt att träna på gym? Behöver jag inte vikter för att bli starkare?

Man behöver inte ha med vikter i sitt träningsprogram för träna effektivt eller för att öka sin styrka. Det enda som behövs är genomtänkt programmering där övningarna på ett smart och funktionellt sätt kan göras tyngre. Med vårt program övar vi upp styrka, smidighet, uthållighet, rörlighet, balans och koordination. Om du har vikter tillgängliga och vill lägga till dessa till dagens träningsprogram står det dig fritt att göra just så, men grundprogrammet kommer att ge dig flera övningsalternativ så att du kan välja hur tung belastning du vill ha. 

6. Varför skall jag inte hellre lägga pengarna på ett vanligt gym?

Vi tror att många gärna vill träna, men kanske inte har tid eller pengar att lägga på ett vanligt gym-medlemskap. Vi vill därför erbjuda ett program för hemmaträning där dessa faktorer spelar mindre roll.
Du skall kunna träna där du just nu befinner dig och ha roligt när du gör det utan att det skall kosta skjortan.

7. Jag har inte tränat på länge (eller kanske aldrig). Kan jag börja?

Ja! Livspusselträning passar dig perfekt. Vårt program är enkelt, varierat och anpassat för alla oavsett träningserfarenhet.
Du ser på våra instruktionsfilmer precis hur alla övningar skall utföras, välj den variant av dagens program som du tycker passar och gör så mycket du orkar. För varje dag kommer din lust att träna att öka i takt med din styrka, rörlighet och uthållighet.

8. Jag önskar personlig träningsrådgivning och/eller kostrådgivning, finns detta?

För ett personligt träningsprogram eller råd gällande kost kan du kontakta oss på mail. Se HÄR för prislista samt vad som ingår i respektive tjänst. Tjänsten betalas via faktura.

9. Är jag för gammal för att träna?

Modern forskning visar att ju äldre vi blir, desto mer nytta har vi av fysisk träning. Livspusselträning kan utföras av alla. Har du några frågor som rör just dig får du gärna höra av dig via vårt forum.

10. Jag tränar redan en hel del, är detta något för mig?

För dig som redan tränar mycket kan du använda Livspusselträning de dagar du har svårt att hinna träna på ditt vanliga sätt, t.ex när du befinner dig på resande fot. Dagens träningsprogram presenteras alltid i minst två varianter. Välj den mest utmanande och ta i allt vad du orkar. Vi lovar att du kommer att känna av det.

11. Jag vill köra ett program som LPT fast med vikter, finns det?

För dig som har vikter hemma eller möjlighet att träna på gym så kan vikter läggas till i dagens program. Vi presenterar övningarna, du väljer en vikt som passar dig! Om en av dagens övningar till exempel innehåller knäböj, så är det fritt fram för dig att göra dessa med en medicinboll, kettlebell, hantel eller skivstång! Du väljer hur tungt och intensivt det ska bli. Vill du få ett personligt upplagt träningsprogram med vikter enligt Livspusseltränings principer, maila oss för mer information (och se ovan för info om den typen av tjänst)!

12. Jag vill testa kostrådgivningen, hur funkar det?

Precis som ett personligt upplagt träningsprogram så är kostrådgivningen en tjänst man kan köpa på faktura. Denna tjänst utan bindningstid som kan avslutas när du vill. Vi utgår ifrån dina mål och dina förutsättningar och lägger upp en kostplan därefter. Vi följer upp mail-ledes varje vecka och gör justeringar efter behov. Du får ett personligt kostprogram och tillgång till en stor receptbank för inspiration. Du kan även enkelt lägga in dina egna recept på din favoritmat!

13. Jag vill få kostråd men vill inte behöva väga mig, måste jag det?

Ingen behöver väga sig om man inte vill. Du får ett kostprogram som är anpassat efter dig och dina mål, och vi justerar programmet efter behov.

Livspusselträning